Pluimveehouderij

Nieuws

Vogelgriepproblemen Duitsland nog niet van de baan

Gütersloh - De vogelgriepproblemen in het oosten van Westfalen zijn nog niet van de baan.

Nogmaals werd het virus H7 aangetroffen, ditmaal bij een bedrijf in Westerwiehe in de Kreis Gütersloh. De 4.200 dieren – eenden, ganzen en kippen – worden als gevolg van de besmetting net als de vijf bedrijven waarbij eerder al besmetting werd geconstateerd, geruimd. De veterinaire dienst van de Kreis hoopt wel dat dit het laatste geval zal blijken te zijn. De controles in de pluimveehouderij zijn echter nog niet afgerond. Het oosten van Westfalen heeft een grote pluimveedichtheid.

Alleen al de Kreis Gütersloh telt 3,5 miljoen stuks pluimvee in 2.100 stallen. Daarbij zijn de hobbypluimveehouders inbegrepen. In totaal zijn tot dusver 65.000 kippen wegens de virusuitbraak geruimd.

Of registreer je om te kunnen reageren.