Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Themacommissie dierhouderij stopt

Den Haag - De Themacommissie dierhouderij van Tweede Kamer stopt. Voorzitter Henk Jan Ormel (CDA) zal de opdracht van de commissie teruggegeven. De commissie was ingesteld om te komen tot een langetermijnvisie over de toekomst van de veehouderij in Nederland.

Coalitiepartijen CDA en VVD willen de commissie vanuit efficiëntieoverwegingen beëindigen.  “We voeren vrijwel dagelijks debatten over de toekomst van de veehouderij. Het is niet nodig om dat ook nog in een speciale commissie te doen”, aldus Ger Koopmans van het CDA. Janneke Snijder van de VVD onderschrijft dit. “We kunnen de toekomst van de veehouderij ook bespreken in de debatten met het kabinet. En ook als kamercommissie kunnen we hoorzittingen houden, daarvoor hoeven we de debatten niet dubbel te voeren”, aldus Snijder.

Oppositiepartijen zijn niet te spreken over het afschaffen van de commissie. “Het is een gemiste kans. De commissie gaf juist de kans om op de lange termijn een stip aan de horizon te zetten waar we gezamenlijk naar toe willen met de veehouderij. Ik ben ervan overtuigd dat we hierover met alle partijen overeenkomsten hebben”, aldus Stientje van Veldhoven van D66. Ze constateert dat de regeringspartijen liever aan de hand van de actualiteit debatteren.

Ook Henk van Gerven (SP) is niet te spreken over de werkwijze van de regeringspartijen. “Toen het plan om de commissie in te stellen werd aangenomen, was de situatie niet anders dan nu. En nu wordt de commissie opgeblazen”, aldus van Gerven. Hij voegt er aan toe dat de SP deze zomer onder boeren een onderzoek gaat doen onder boeren over de toekomst van de veehouderij.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    De koers is duidelijk in Nederland1=Agrarische Voe(r)dings concerns 2= Melkveehouderij= grond gebonden,productie beheersbaar3= Tuinbouw= grootschalig 4=Varkenshouderij in Mega stallen met medische specialisten. 5= Pluimveehouderij reeds in mega stallen 6=Akkerbouw en grondstoffen handel. De rest moet maar zien hoe ze er komen,nu wordt het te pijnlijk voor de commissie!

Of registreer je om te kunnen reageren.