Pluimveehouderij

Nieuws 307 x bekeken

Pluimveesector maakt werk van zichtstallen

Zoetermeer – Ook de pluimveesector krijgt verspreid over het land een aantal zichtstallen. Het Productschap Pluimvee en Eieren streeft voor de komende jaren naar twintig locaties verspreid over het hele land waar het publiek kennis kan nemen van de pluimveesector.

De pluimveesector volgt hiermee de varkenssector die de laatste jaren met het fenomeen zichtstal de varkenshouderij onder de aandacht van het publiek wil brengen.

De eerste pluimveezichtstal wordt morgen officieel geopend in Hazerswoude Dorp in Zuid-Holland. Er zijn daarnaast al vier andere zichtstallen (twee in Brabant, één in Noord-Holland en één in Overijssel) waar het publiek nu al een kijkje kan nemen.

De eerste vijf zichtstallen zijn alle vleeskuikenbedrijven. Volgens een woordvoerder van het productschap is het echter de bedoeling dat ook legbedrijven volop mee gaan doen.

De zichtstalactie is ingebed in de actie Kip Kiplekker. Dat is een initiatief van de pluimveesector om het publiek voorlichting en informatie te verstrekken over de pluimveesector. Op de site Kipkiplekker.nl staan de zichtstallen vermeld.

Bedrijven die een kijkruimte maken op hun bedrijf doen dat voor eigen rekening. Via het Productschap Pluimvee en Eieren wordt wel allerlei voorlichtings- en promotiemateriaal beschikbaar gesteld. Ook is het de bedoeling om het publiek via voorlichtingsmateriaal bij de VVV’s en bij toeristische plattelandsevenementen op de zichtstallen te wijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.