Pluimveehouderij

Nieuws

Ierland zet subsidie veehouderij stop

Dublin – De Ierse minister voor landbouw, Simon Coveney, heeft de subsidieregeling voor moderniseringsprojecten in vooral de veehouderij met onmiddellijke ingang stop gezet.

Coveney vindt het gezien de financiële druk op zijn ministerie niet juist om nieuwe aanvragen te accepteren voordat duidelijk is of er voor volgend jaar geld beschikbaar zal zijn.

De moderniseringssubsidie was bestemd voor investeringen in de varkens- en pluimveehouderij, de schapensector, machines in melkveebedrijven, het opvangen van regenwater alsmede voor de teelt van bio-energiegewassen. ”Ik kan een situatie niet verdedigen waarbij boeren tijd en moeite besteden aan het opstellen van een aanvraag, in de verwachting dat ze subsidie voor hun project zullen krijgen, terwijl er een vraagteken staat bij de beschikbaarheid van middelen,” aldus de bewindsman.

Het departement is in het kader van de overheidsbezuinigingen in Ierland momenteel bezig met een diepgaand onderzoek van alle uitgaven ’om maximale doeltreffendheid en efficiëntie in regelingen en diensten te verzekeren’. De minister benadrukt dat het stopzetten van de regeling een tijdelijke maatregel is.

Of registreer je om te kunnen reageren.