Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

IKB Ei wil salmonella en dioxine uit voer

Zoetermeer – Het bestuur van de Stichting IKB Ei is in overleg met de mengvoersector over het weren van dioxine en salmonella uit leghennenvoer. Aanleiding is de Duitse dioxine-crisis in het begin van dit jaar.

De Stichting IKB Ei eist dat mengvoerfabrikanten een monster meeleveren aan leghennenhouders bij iedere voerlevering. Daarnaast moeten de voerproducenten vier keer per jaar een uitslag van het onderzoek op salmonella en dioxine aan hun afnemers verstrekken. De schemabeheerder IKB Ei moet inzage krijgen in de resultaten van de analyses, die de diervoedersector verzamelt.

Tenslotte moet het wettelijk toegestane gehalte voor dioxine in leghennenvoer omlaag volgens IKB Ei. Het huidige maximumgehalte kan volgens haar leiden tot een te hoog dioxinegehalte in eieren. Het toegestane maximumgehalte ligt op 3 picogram (biljoenste gram) per gram vet voor dioxine en furanen en op 6 picogram voor dioxine-pcb’s.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Goed plan! Die dioxine-schandalen in het verleden (Belgie en Duitsland) hebben ons al genoeg geld gekost.

Of registreer je om te kunnen reageren.