Pluimveehouderij

Nieuws

Extra screening pluimveebedrijven rondom Creil

Creil - Twaalf pluimveebedrijven in een straal van tien kilometer rondom Creil zullen worden gescreend op aviaire influenza.

Dat is besloten in het overleg tussen het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het landbouwbedrijfsleven. Met de screening wordt de reguliere monitoring op aviaire influenza vervroegd. Bedrijven worden via het Productschap Pluimvee en Eieren benaderd voor de screening. Het gaat om twaalf bedrijven.

Inmiddels is gebleken dat de eerste screening van een contactbedrijf van het eerste besmette bedrijf in Creil gunstig uitpakt. Er zijn geen sporen van het virus gevonden. Er loopt nog onderzoek naar afweerstoffen in bloedmonsters. De uitslag daarvan wordt in de loop van vandaag verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.