Pluimveehouderij

Nieuws

Bezetting bouwplaats vleeskuikenstal in Nedersaksen beëindigd

Teplingen – Tussen activisten en belanghebbenden is het gisteravond op een bouwplaats voor een vleeskuikenstal met 40.000 kuikenplaatsen in Teplingen in het oosten van Nedersaksen tot een handgemeen gekomen.De activisten hielden de bouwplaats bezet maar de belanghebbenden grepen met trekkers en andere landbouwmachines in en wisten de bezetting met geweld te beëindigen. Dat meldt de Arbeitsgemeinschaft bäuerliche Landwirtschaft (AbL). Volgens deze boerenorganisatie vielen bij het gewelddadige treffen ook gewonden en is met het incident sprake van een escalatie van de meningsverschillen over de bouw van agrarische fabrieken tegen de achtergrond van de realisering van een grote pluimveeslachterij door Rothkötter/Emsland Geflügel in Wietze bij Celle.

Voor de bevoorrading van deze slachterij in het oosten van Nedersaksen worden een flink aantal nieuwe contractmesters geworven. Delen van de burgerij verzetten zich tegen deze ontwikkeling die van de regio een uitbreidingsgebied voor de intensieve veehouderij in het Emsland en omstreken beoogt te maken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.