Pluimveehouderij

Nieuws

Beperkingen rond Creil versoepeld

Creil – Het beperkingsgebied rond twee pluimveebedrijven in Creil waar vogelgriep (avaire influenza) is vastgesteld, wordt verkleind van 3 kilometer naar 1 kilometer rond de beide bedrijven.

De versoepeling is woensdag om half twee ingegaan. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie meldt dat de maatregelen kunnen worden versoepeld omdat beide bedrijven zijn geruimd en ontsmet. Er zijn geen nieuwe besmettingen aangetroffen in de omgeving van de twee bedrijven.

In het beperkingsgebied geldt nog een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Voor bedrijven binnen het gebied geldt een afschermplicht: alle pluimvee van commerciële pluimveehouders binnen de zone moet binnen worden gehouden. Het ministerie verwacht dat de beperkingen over drie weken kunnen worden opgeheven.

Of registreer je om te kunnen reageren.