Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

AI-virus mogelijk al langer aanwezig in Duitsland

Bonn - Het Duitse Friedrich-Loeffler Institut dat uitbraak van laagpathogene vogelgriep in Gütersloh onderzoekt sluit niet uit dat het virus al langere tijd endemisch onder het pluimvee in die regio aanwezig is geweest.

Het instituut baseert dit op de analyses van virus afkomstig van het ouderdierenbedrijf in Gütersloh, waaruit blijkt dat het gevonden H7-virus verwantschap toont met virus dat is geïsoleerd bij de uitbraak in Zeeland eind maart in Nederland en midden juli vorig jaar in de dierentuin van Hannover.

Hoewel het om een laagvirulent virus gaat noemt het instituut het opvallend dat er verhoogde sterfte en productiedaling is geconstateerd op de besmette bedrijven. Ook het aandeel virus-positieve dieren op de bedrijven is vrij hoog.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Peter de Bruijn

    Geachte,

    Hierbij wil ik het abonnememt behorend bij abonneenummer:8914123535 opzeggen.
    Met vriendelijke groet Peter de Bruijn

Of registreer je om te kunnen reageren.