Pluimveehouderij

Nieuws

Vion wil Britse pluimveeslachterij sluiten

Thorne – Vion UK gaat opnieuw ingrijpen bij een van haar Britse vestigingen. Een pluimveeslachterij in Thorne wordt zo goed als zeker gesloten. Dat betekent dat 225 mensen hun baan zullen verliezen.

Vion UK stelt dat er te veel in het pluimveevleesverwerkende bedrijf moet worden geïnvesteerd om het levensvatbaar te houden. Bovendien blijft de markt buitengewoon moeilijk, met stijgende kosten voor voer en brandstof, en intensieve concurrentie, aldus Vion UK.

Eerder saneerde Vion een reeks Britse varkensslachterijen. De pluimveeslachterij is gevestigd in Thorne, nabij Leeds, een gebied met relatief weinig pluimveebedrijven. Vion meldt dan ook dat Thorne te kampen heeft met een tekort aan contractmesters. De fabriek kan niet op volle capaciteit draaien. "Grote hoeveelheden dieren worden elke week aangevoerd van veraf gelegen boerderijen, soms zelfs uit zuid-Schotland.’’ De activiteiten worden overgeheveld naar vestigingen in Wales en Schotland, beide op grote afstand van Thorne.

Een woordvoerder van Vion UK stelt dat dit niet gezien moet worden als het begin van een meer ingrijpende sanering van de Britse pluimvee-activiteiten, zoals eerder wel in de varkensdivisie is gebeurd. De aankondiging komt precies een maand na het bericht dat een worstfabriek in Sheffield gesloten wordt. Daarbij staan 205 banen op het spel.

Of registreer je om te kunnen reageren.