Pluimveehouderij

Nieuws

Saldo vleeskuikenhouderij laagste sinds 2006

Den Haag – De saldo’s in de vleeskuikenhouderij zijn in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald.

Een gemiddeld bedrijf met 80.000 vleeskuikens komt uit op een saldo van 23.000 euro; 8.000 euro minder dan vorig jaar over dezelfde periode. Het is het laagste niveau sinds het eerste kwartaal van 2006. Dat meldt het landbouweconomisch instituut LEI in zijn kwartaalbericht over de sector.

Het inkomen uit het bedrijf negatief uit over het eerste kwartaal. Hierbij is rekening gehouden met overige kosten zoals huisvesting en mestafzet.

Ook in de vleeskuikenhouderij is de daling vrijwel geheel toe te schrijven aan de gestegen voerprijs. Mengvoer was gemiddeld 23 procent duurder dan een jaar geleden. Vleeskuikenhouders die tarwe voeren moesten bijna twee keer zoveel voor die tarwe betalen als een jaar eerder.

De vleeskuikenhouders kregen wel meer geld voor hun product. De contractprijzen leverden een 15 procent hogere opbrengst op ten opzichte van vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.