Pluimveehouderij

Nieuws

’Ruimte voor uitbreiding Duitse pluimveevleesproductie’

Bonn - De Duitse markt herbergt nog een onbenut potentieel voor uitbreiding van de slacht van kuikenvlees. Dat constateert het pluimveemarktbureau MEG.

Op papier is de zelfverzorgingsgraad van Duitsland weliswaar (op basis van de cijfers van 2010) een kleine 110 procent, maar het plaatje ziet er anders uit als wordt verdisconteerd dat een aanzienlijke export plaats vindt van slachtrijpe kuikens, overwegend naar Nederland. Vorig jaar ging het daarbij om in totaal 252.700 ton productgewicht (eindproduct).

De Duitse slachterijen zelf produceerden 807.000 ton terwijl het binnenlandse verbruik uitkwam op 937.000 ton, aldus MEG. Het bureau juicht tegen deze achtergrond de groeiende trend in de binnenlandse verwerking toe. In het 1e kwartaal van het lopende jaar werd 5,7 procent meer verwerkt dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.