Pluimveehouderij

Nieuws

PPE: antibioticagebruik in vleeskuikensector daalt

Zoetermeer - Het antibioticagebruik in de vleeskuikensector is in 2010 gedaald. Dat blijkt uit onlangs afgeronde sectormeting antibioticagebruik vleeskuikenhouderij en meldt het Produtschap Pluimvee een Eieren (PPE).

Het PPE spreekt van een trendbreuk. Tot en met 2009 was er nog sprake van een stijging van het antibioticagebruik. Het gebruik van antibiotica in 2008 bij vleeskuikenbedrijven lag volgens de sectormeting op 26,6 dagdosering per dier jaar.In 2009 steeg het gebruik van antibiotica naar 34,5 dagdosering per dierjaar. In 2010 daalde het gebruik naar 28,7 dagdosering per dierjaar.

De vleeskuikensector geeft aan dat 2009 een piek betrof vanwege specifieke gezondheidsproblemen (enterococcen). De sectormeting over 2009/2010 is gebaseerd op voorgeschreven antibiotica aan ongeveer de helft van de vleeskuikenbedrijven in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.