Pluimveehouderij

Nieuws

Copa-Cogeca tegen minder steun voor specifieke gebieden

Boedapest - De veehouderij verdwijnt in diverse regio’s in de Europese Unie wanneer in de toekomst minder gebieden als ‘maatschappelijk waardevol’ worden aangemerkt.

Dat stelt de lobbyorganisatie voor boeren en coöperaties, Copa-Cogeca, in reactie op beleidsplannen die werden besproken tijdens een informele bijeenkomst van landbouwministers van de EU.

De maatschappelijk waardevolle gebieden of ‘less favoured areas’ krijgen nu van Brussel extra toelages. Hoewel het niet de meest ideale plaatsen zijn om landbouw te bedrijven, is het volgens de EU voor de maatschappij belangrijk dat de landbouw in deze gebieden blijft bestaan.

Volgens Copa-voorzitter Gerd Sonnleitner zorgt de aanwezigheid van de landbouw voor werkgelegenheid juist in gebieden waar weinig banen zijn. Zonder de landbouw dreigt volgens Sonnleitner een verpaupering van het platteland.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.