Pluimveehouderij

Nieuws

CBS: prijs van voeding stijgt door

Voorburg – De prijs van fruit is in april 1,6 procent gestegen ten opzichte van maart.

Ten opzichte van een jaar eerder ligt de prijs nu 8 procent hoger. Dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De prijzen van voedingsmiddelen in het algemeen steeg in maart 0,7 procent.

De prijs voor melk, kaas en eieren steeg ten opzichte van een maand eerder 0,8 procent. De prijs voor vlees is 0,9 procent gestegen. Voor brood- en graanproducten ligt de prijs 0,7 procent hoger. Voor groenten en aardappelen, die het CBS niet splitst, is de prijs gelijk gebleven.

De algemene inflatie lag in maart 0,5 procent hoger dan een jaar eerder, en 2,1 procent hoger dan in 2010. Daarmee ligt de inflatie boven de 2 procent die de Europese Centrale Bank (ECB) als maximaal wenselijk ziet. Wanneer de inflatie in de Eurozone boven de 2 procent ligt, dreigt een renteverhoging door de ECB.

Of registreer je om te kunnen reageren.