Pluimveehouderij

Nieuws

'Antibioticavrij kuiken moet beloning krijgen'

Odiliapeel – Voor het terugdringen van antibiotica moeten vleeskuikenhouders een beloning krijgen.

Door het verminderde gebruik van antibiotica stijgt de voerconversie. Vleeskuikenhouders moeten naar de productie van een gezond dier met een iets hogere voerconversie. Dat vindt Jan Wijnen, de voormalige vakgroepvoorzitter ZLTO pluimvee.

Vleeskuikenhouders moeten hun gebruik van antibiotica in 2013 met de helft terugbrengen ten opzichte van 2009. Tot en met dat jaar steeg dat gebruik ieder jaar. Vorig jaar trad voor het eerst een daling op.

De Plukon Royale Groep is voor zover bekend het enige pluimveevleesconcern in Nederland dat sinds april vorig jaar een toeslag van één cent per kilo geeft voor antibioticavrij geproduceerde vleeskuikens. Door die toeslag is het aandeel van vleeskuikens zonder antibiotica gestegen van 10 naar 30 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.