Pluimveehouderij

Nieuws

Aantal vogelgriep-besmette pluimveestapels in Gütersloh stijgt

Gütersloh – Het aantal bedrijven in Landkreis Gütersloh in Westfalen dat wegens vogelgriep moet worden geruimd is gestegen naar vijf.

Getroffen zijn in totaal sinds eind vorige week tot en maandag drie leghennenstapels, een kalkoenenbedrijf en een bedrijf met verschillende soorten pluimvee waaronder eenden, ganzen, kwartels en parelhoenders. In het laatste geval het om een pluimveestapel met 25.400 dieren. De overige bedrijven omvatten samen 39.000 dieren.

Deskundigen van het nationale veterinaire laboratorium – het Friedrich-Löffler-Institut (FLI) – zijn aanwezig in Gütersloh om de plaatselijke overheidsveterinairen te assisteren bij de opsporing van de oorzaak van de besmetting met het virus, het laagpathogene type H7.

Of registreer je om te kunnen reageren.