Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

ABN Amro verwacht herstel eierprijzen

Amsterdam – ABN Amro verwacht in de tweede helft van het jaar herstel van de eierprijzen.

De bank verwacht dat er tijdens de ombouw naar andere huisvestingssystemen, productiecapaciteit wegvalt. Per 2012 geldt in Europa een batterijverbod. Veel landen lopen achter in de omschakeling.

ABN Amro noemt 2012 het jaar van de waarheid. ”De handhaving van het kooiverbod wordt in de Europese Unie een belangrijk issue”, aldus sectormanager Wilbert Hilkens.

De eierprijzen blijven in het eerste halfjaar van 2011 laag door de grote productie. Per saldo zullen de prijzen over 2011 boven het langjarige gemiddelde uitkomen, verwacht de bank in haar Visie op agrarisch.

In de eerste helft van het jaar zijn ook de voerprijzen gestegen. De bank houdt rekening met een daling in de tweede helft.
ABN Amro ziet voor de sector vooral kansen in verbetering van diergezondheid en logistieke efficiency.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    de banken kunnen beter eerst hun eigen zaken regelen dan valsehoop wekken over prijzen die toch nooit uitkomen

  • no-profile-image

    ABN Amro behoort te zwijgen over zaken waar ze niet overgaat, zoals de eierenprijs. Laat ze bezig zijn met waar een bank mee bezig moet zijn, namelijk geldverstrekking. Maar daar horen we niets over vanwege de grabbel en snaai beleid om bonussen en oprotpremies te kunnen verstrekken aan mensen die expres fout bezig zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.