Pluimveehouderij

Nieuws

Rose Poultry schrapt slachterij wegens tekort aan vleeskuikens

Vinderup - De Deense vleeskuikenverwerker Rose Poultry schrapt één van zijn drie slachterijen.

Dit lot treft de vestiging in Padborg. Volgens de toelichting bij de maatregel heeft het bedrijf moeite om aan voldoende kuikens te komen. Veel leveranciers hebben het bedrijf beëindigd of verplaatst naar het buitenland. "Er zijn gewoon niet genoeg kuikens op de markt om alle drie slachterijen draaiende te houden. Voorheen verwerkten we per jaar 75 miljoen kuikens, nu nog maar 63 miljoen," aldus directeur Olli Antniemi.

In verband met de sluiting in Padborg worden de twee resterende locaties in Vinderup en Skovsgård wel uitgebreid. Rose Poultry is onderdeel van het Finse vleesconcern HKScan dat het bedrijf vorig jaar september overnam.

Of registreer je om te kunnen reageren.