Pluimveehouderij

Nieuws

PvdD: naam scharrelei misleidend

Den Haag - De naam scharrelei moet zo snel mogelijk worden veranderd in de naam schuurei. De naam is misleidend want scharrelkippen komen nooit buiten.

Dat meldde de Partij voor de Dieren vrijdag. Veel mensen denken bij het woord scharrelei aan een kip die in de wei heeft kunnen scharrelen, terwijl dat eigenlijk alleen het geval is bij vrije uitloop- en biologische eieren, aldus de partij.

Volgens de Partij voor de Dieren heet het scharrelei in de meeste andere Europese landen bodemei of schuurei. PvdD-fractievoorzitter Marianne Thieme gaat daarom volgende week voorstellen dat in Nederland het vrije uitloop ei voortaan scharrelei wordt genoemd.

Volgens Thieme wordt het snavelkappen bij scharrelkippen nog steeds toegepast en hebben kippen nauwelijks meer dan een A4'tje ruimte.


Of registreer je om te kunnen reageren.