Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Kinderen in actie voor meer kip in de wei

Amsterdam - 80 kinderen en hun 100 ouders riepen maandag bij biologische kippenboerderij de Schoffel op om meer kippen de wei in te laten.

Zij deden dat tijdens de Wakker Dier Paasactie; de eerste en grootste compleet biologische eierscharreltocht ooit. Wakker Dier wil dat meer mensen kiezen voor een vrije uitloop, biologisch of Rondeel ei. De actie valt binnen een langlopende campagne van Wakker Dier voor legkippen.

Wakker Dier voerde tevens lang campagne tegen de legbatterij.

Foto

agd.media

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Wat hebben die ouders weinig verstand! Ze begrijpen niet dat het buitenlopen van dieren, hier zijn het de kippen, maar bij enkele dagen per jaar kan. De weersomstandigheden moeten dan heel goed zijn, het is vaak te nat of te koud of te warm.Het wordt snel een modderbende, dit is zeer slecht voor de gezondheid van de kippen. Een hobbykip is leuk maar daar kan de mensheid niet van leven!

  • no-profile-image

    I. Odink

    Als de consument dit zo graag wil, waarom kan de handel het freilandei dan niet kwijt??? wij hebben besloten uit financiele overwegingen (lees: de zeer slechte vergoeding) de kippen binnen te houden, omdat we van die schamele paar extra centen voor uitloop de extra middelen niet kunnen betalen om de kippen gezond te houden in weer en wind.

Of registreer je om te kunnen reageren.