Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Eerste ooievaar kruipt voor camera uit het ei

Gorssel - Het eerste ooievaarsjong kroop zaterdag in zijn nest in Gorssel (Gelderland) uit het ei voor het oog van de webcam van de site beleefdelente.nl.

Op dezelfde dag werd ook het tweede ooievaartje geboren. Dat heeft een woordvoerster van de website die nesten van diverse vogels volgt zondag laten weten. De ooievaars in Gorssel legden in totaal vijf eieren en het is spannend of ze allemaal uitkomen, aldus de zegsvrouw.

Het eerste ooievaarsei in het nest in Gorssel legde de moederooievaar op 19 maart. Nadat zij ook het tweede ei had gelegd, begonnen de ooievaars met broeden. Dat deden zij wekenlang. Vader en moeder hielden bij toerbeurt de eieren warm.

Ooievaarseieren zijn wit, ongeveer 9 centimeter groot en wegen ruim 100 gram.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Is hier geen sprake van inbreuk op de privicy van de vogels? Moet dit niet in het dieren decht wordn vastgelegd? Als dit bij mensen gebeurde zou er schande wordn gesproken en in het ergste geval een rechtzaak komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.