Pluimveehouderij

Nieuws

‘Biologische en Rondeeleieren meest duurzaam’

Amsterdam – Biologische eieren met de keurmerken EKO of Demeter en het 3-sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en Rondeeleieren met Milieukeurmerk en 3-sterren Beter Leven zijn de meest duurzame eieren qua milieu en dierenwelzijn die de consument kan kopen in de supermarkt.

Dat concludeert de Stichting Natuur en Milieu uit een onderzoek naar de duurzaamheid van de verschillende eieren die in de supermarkt liggen. Standaard scharreleieren zijn de minst duurzame eieren qua milieu en qua dierenwelzijn, zo concludeert de Stichting.

Natuur en Milieu onderzocht wat er aan eieren wordt verkocht in de supermarkten en kwam tot de conclusie dat er wel 25 soorten eieren te vinden zijn. De eierdoosjes wemelen van de teksten en keurmerken, zo concludeert Natuur en Milieu. De logo’s en claims en merknamen zijn voor de consument moeilijk te doorgronden”, zo stelt Natuur en Milieu.

Of registreer je om te kunnen reageren.