Pluimveehouderij

Nieuws

Prijs voeding stijgt licht, fruitprijs uitschieter

Voorburg – De prijs van voeding is in februari 1,6 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. De prijs van fruit steeg met 4,2 procent.

Ten opzichte van een jaar eerder ligt de prijs 9 procent hoger. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS geeft geen verklaring voor de prijsstijging. De prijs voor Nederlands hardfruit is wel gestegen, maar mogelijk is een deel van de stijging ook toe te schrijven aan import van tropisch fruit. De prijs voor bananen lijkt aan te trekken na een historisch dieptepunt eind 2010.

De prijs van groente en aardappelen maar ook van vlees is ten opzichte van januari 1,4 procent gestegen. Voor melk, kaas en eieren wordt 1,6 procent meer betaald. De prijs voor olie, boter en margarine is 2,5 procent gestegen, aldus het CBS.

De totale inflatie kwam volgens het CBS uit op 1,9 procent, een fractie lager dan een maand eerder. Met name de hoge pomptarieven voor benzine en diesel duwde de inflatie omhoog. De Europese Centrale Bank heeft tot doel de inflatie in de Eurozone te beperken tot 2 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.