Pluimveehouderij

Nieuws

Hennen voelen mee met hun kuikens

Bristol - Kippen tonen een duidelijke reactie in hun gedrag als hun kuikens worden blootgesteld aan prikkels van buiten. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door de onderzoeksgroep voor dierenwelzijn en dierengedrag van de universiteit van Bristol.

Het onderzoek is op internet gepubliceerd door Proceedings of the Royal Society B. Voor het eerst is vastgesteld dat kippen een zekere mate van empathie hebben en dat tonen in zowel hun gedrag als door fysieke veranderingen in hartslag en oogtemperatuur.

Bij een van de proeven bleek dat de hartslag van de hennen omhoog ging en de oogtemperatuur lager werd, als de kuikens werden blootgesteld aan een zuchtje wind. De kippen veranderden hun gedrag en bleken meer alert, maakten meer geluid in de richting van hun kuikens.

Of registreer je om te kunnen reageren.