Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

H5N2 bij pluimvee in Taiwan

Taipei - Bij een pluimveebedrijf in Taiwan is laagpathogene vogelpest vastgesteld.

Het gaat om het type H5N2, meldt de werelddiergezondheidsorganisatie OIE. De besmetting kwam aan het licht door routinecontrole. De dieren vertoonden geen klinische verschijnselen.

Het bedrijf met 5.000 kippen wordt geblokkeerd en de 46 bedrijven in een straal van 3 kilometer rondom het bedrijf worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Dit bedrijf valt toch echt niet onder de Mega stal definitie en toch een uitbraak van een ernstige ziekte. Moet ik concluderen dat niet de grootte van het bedrijf maar andere omstandigheden het uitbreken van dit soort enge ziektes veroorzaakt? Laten we eens gaan zoeken waarom er steeds nieuwe ziektes ontstaan en dan maatregelen treffen, die hout snijden. Nu nemen we maatregelen tegen ----- . Ja waar tegen eigenlijk? Stel niet de hoeveelheid dieren is de schuld van al deze ziekte uitbraken, maar het enorme aantal mensen op aarde. Zullen we uit een heel ander vaatje moeten tappen, dan we nu doen.

  • no-profile-image

    Han, voordat je hierover iets gaat concluderen raad ik je aan om de twee vogelgriepdossiers van Spotvogel te lezen. 'De Pestvogels van Veerman'gaat vooral over de uitbraak en ruimingen in 2003 in ons land, terwijl in 'Wachten op de Pandemie' vooral de mondiale situatie over het voetlicht wordt gehaald. Voor meer info gewoon effe googelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.