Pluimveehouderij

Nieuws

Franse eierproductie omhoog

Parijs – De Franse eierproductie is afgelopen jaar uitgekomen op ruim 14,4 miljard eenheden.

Dat is zes procent meer dan over 2009. Het aantal plaatsingen van leghennen is de laatste maanden van het jaar echter wat ingezakt en daarmee uiteindelijk over heel 2010 vier procent lager uitgekomen.

Volgens de agrarische infodienst Agreste kan dat laatste al te maken hebben met het per 1 januari 2012 van kracht worden van het Europees verbod op legbatterijen. Daarbij gaat het volgens Agreste om drie gelijk op lopende ontwikkelingen: producenten die al aan de nieuwe normen voldoen hebben minder plaatsen, andere bedrijven draaien de productie tijdelijk terug om de overgang uit te kunnen voeren terwijl er tenslotte ook eierproducenten zijn die niet over willen stappen en er nu mee stoppen.

Of registreer je om te kunnen reageren.