Pluimveehouderij

Nieuws 267 x bekeken

EU laat onderzoek doen naar watergehalte pluimveevlees

Brussel – De Europese Commissie heeft een inschrijving geopend voor onderzoek naar het watergehalte in pluimveevlees.

Het onderzoek is bedoeld om te bezien of de normen voor het watergehalte in de huidige EU-handelsnormen nog wel actueel zijn; via ingewikkelde formules wordt berekend hoeveel water bepaalde soorten pluimveevlees mogen bevatten.

Onderzoekers kunnen tot 10 mei reageren op de inschrijving. Het onderzoek zou in het derde kwartaal van dit jaar moeten beginnen, en heeft een looptijd van elf maanden. De Commissie trekt er maximaal 130.000 euro voor uit.

Het is lastig om onderscheid te maken tussen water dat van nature in het vlees zit en toegevoegd water. Producenten van pluimveevlees voegen water toe, om zo het vlees zwaarder en smaakvoller te maken (het zogenoemde ’tumbelen’); dat is binnen bepaalde grenzen toegestaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.