Pluimveehouderij

Nieuws

Duitse justitie vervolgt Wiesenhof om te veel productie

Stendal- Het Duitse vleeskuikenbedrijf Wiesenhof Geflügel, onderdeel van pluimveeconcern PHW, wordt ervan verdacht meer dieren te hebben geslacht dan op grond van een vergunning toegestaan is.

Justitie in Duitsland verdenkt het bedrijf in Möckern in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt ervan geruime tijd veel meer dieren te hebben geslacht dan waarvoor het vergunning heeft. De verdenking is gerezen na aangifte van inspecteurs van Saksen-Anhalt.

Het openbaar ministerie in Stendal stelt onderzoek in. Verantwoordelijken binnen het bedrijf zouden celstraffen (tot 3 jaar) of forse geldboetes kunnen worden opgelegd.

Moederbedrijf PHW bevestigt dat het justitiële onderzoek gaande is en ontkent niet dat er sprake is geweest van overtredingen. Het bedrijf volstaat echter met de mededeling dat het zich niet en detail wil uitlaten over de kwestie. De bedoelde praktijken vinden bovendien niet meer plaats, aldus het concern.

De organisatie van ’groene’ boeren, de Arbeitsgemeinschaft bäuerliche Landwirtschaft (AbL), verklaart dat de Duitse pluimveevleesindustrie bezig is met een ruïneuze overproductie.

Of registreer je om te kunnen reageren.