Pluimveehouderij

Nieuws

Al ruim 7 miljoen stuks pluimvee geruimd door vogelpest

Tokio – Het vogelpestvirus H5N1 blijft zich verspreiden in Oost-Azië.

In Japan zijn in totaal 22 bedrijven besmet geraakt met het hoogpathogene virus. Deze week werd een bedrijf met 33.000 kippen geruimd in de agrarische regio Miyazaki. In totaal zijn er in Japan sinds eind januari ongeveer 990.000 stuks pluimvee geruimd.

In Zuid-Korea werd deze week het 49e bedrijf officieel besmet verklaard. Het ging om een eendenbedrijf met 12.400 dieren. In totaal zijn in Zuid-Korea 6,04 miljoen stuks pluimvee geruimd. In India is een tweede bedrijf in de regio Tripura besmet verklaard met H5N1. Meer dan 4.000 kippen werden hier geruimd.

Ook in Indonesië is de laatste maanden een toename van het aantal gevallen van vogelpest.

Of registreer je om te kunnen reageren.