Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

A58 bij Schore uit kilometerzone vogelgriep

Den Haag – Het transport van pluimvee, pluimveeproducten en mest is over de snelweg A58 in Zeeland weer toegestaan.

Dat meldt het ministerie van ELI. Rondom een pluimveebedrijf in het Zeeuwse Schore was een kilometerzone ingesteld in verband met een uitbraak van laagpathogene vogelgriep.

Een deel van de snelweg lag in deze kilometerzone, waardoor het vervoer niet toegestaan was. ELI heeft de regeling nu aangepast, waardoor het transport over de snelweg wel mag. In de rest van de kilometerzone blijft het verbod op het vervoer van en uitrijden van alle mestsoorten en vervoer van pluimvee en pluimveeproducten verboden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Jan van der linde, wat moeilijk voor jullie als je zo afstand moet doen van je kippen. En er een leeg bedrijf achterblijft. Ik ben je nog altijd dankbaar voor je positieve advies van onze eerste volierestal. Wat jullie nu meemaken hebben wij helaas ook meegemaakt. Heel veel STERKTE de komende tijd !! wilco van laar Ederveen

  • no-profile-image

    Inderdaad is dit heel vreselijk voor de familie van der Linden.Maar wel vreemd dat er maar in één van de vier koppels virale besmetting was. En dan werd die besmetting natuurlijk aangevoerd door wilde trekvogels? Zo werkt virus toevallig niet hoor.Tenzij de koppels uit die vier stallen hermetisch van elkaar afgezonderd waren. Als virus ook DNA heeft, dan moeten ze maar eens op zoek gaan naar een match. Niet bij trekvogels, maar bij LNV-ELI!

Of registreer je om te kunnen reageren.