Pluimveehouderij

Nieuws

Veganisten tegen eierpromotie

Utrecht - De Nederlandse Vereniging voor Veganisme is begonnen met een tegenactie tegen de eierpromotiecampagne van het productschap Pluimvee en Eieren.

De veganisten noemen het schandalig dat de eiersector doet als of er sprake is van liefde bij de eierproductie. De vereniging wijst er op dat 30 miljoen haantjes jaarlijks worden vergast, omdat ze voor de eierindustrie nutteloos zijn.

De vitamines en mineralen die eieren bevatten, zitten volgens de veganisten ook in andere producten, zoals noten, granen, groenten, peulvruchten, fruit en zonlicht. "Eieren zijn dus echt overbodig. Een voordeel van meer plantaardig eten is ook dat je minder cholesterol binnen krijgt", aldus de vereniging.

Zie ook: Ei Love You slogan van nieuwe ei-campagne

Of registreer je om te kunnen reageren.