Pluimveehouderij

Nieuws

USDA: productie pluimveevlees groeit meest

Washington – In de vleessector zal de komende tien jaar de productie van pluimveevlees wereldwijd het hardst groeien. Dat verwacht het Amerikaanse ministerie van landbouw in zijn jongste marktverkenning.

De Amerikanen komen tot deze voorspelling omdat de omzetting van voer naar vlees bij pluimvee het efficiëntste gaat. De groei van de productie zal echter minder snel gaan dan in de tachtiger en negentiger jaren.

De Amerikanen verwachten dat ze meer kuikens kunnen exporteren de komende tien jaar. China en Mexico zijn belangrijke markten voor de Amerikanen.

De vraag naar pluimveevlees blijft internationaal groot. Dat heeft vooral ook te maken met de relatief lagere kostprijs dan van varkens-en rundvlees. De Amerikanen verwachten vooral veel concurrentie van Brazilië. Brazilië zal uitgroeien tot de grootste pluimveevleesexporteur ter wereld, zo verwachten de Amerikanen.

De verwachting is dat de landen die kampen met vogelpest alleen gekookte producten mogen exporteren. De Russen zullen de komende jaren vooral proberen hun eigen nationale productie op peil te krijgen en zullen minder pluimveevlees op de wereldmarkt inkopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.