Pluimveehouderij

Nieuws

Pluimveehouder Van Deurzen heeft nu milieuvergunning

Groesbeek – Na een juridische procedure van ongeveer tien jaar heeft pluimveehouder Huub van Deurzen in Groesbeek een milieuvergunning.

De Raad van State besloot woensdag de bezwaren van de Stichting Wakker Dier en de Vereniging Werkgroep Milieubeheer Groesbeek af te wijzen. Van Deurzen mag volgens de milieuvergunning 230.000 kippen houden. Aanvankelijk ging het om een aanvraag voor 300.000 kippen.

De uitspraak van de Raad van State betekent niet dat Van Deurzen zijn stal kan vullen. Hij heeft nog geen vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet. De provincie heeft die vergunning eind vorig jaar ingetrokken. Van Deurzen is in 2008 op last van de rechter gedwongen zijn bedrijf met 230.000 dieren leeg te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.