Pluimveehouderij

Nieuws 175 x bekeken

Ophokgebod rondom pluimveebedrijven met coryza

Zoetermeer – Bij een uitbraak van infectieuze coryza onder pluimvee moet het besmette koppel gedurende twaalf weken moet worden opgehokt.

Het ophokgebod wordt beperkt tot een gebied met een straal van 1 kilometer rondom het besmette bedrijf.

Dit heeft de voorzitter van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) besloten op advies van de commissie Pluimveegezondheidszorg

Het gebod wordt alleen ingesteld als zich in dat 1-kilometer gebied een ander pluimveebedrijf met een uitloopsysteem bevindt. Om juridische redenen zijn de ophokgeboden niet verplicht voor biologisch gehouden pluimvee.

De ophokgeboden in de gebieden Homoet, Bathmen en Lochem zijn sinds 21 februari opgeheven. Dat is omdat buiten de besmette bedrijven geen andere bedrijven met uitloop zijn gevestigd. De met coryza besmette bedrijven in genoemde plaatsen blijven nog van kracht tot achtereenvolgens 26 februari (Homoet), 5 maart (Bathmen) en 19 maart (Lochem).

Of registreer je om te kunnen reageren.