Pluimveehouderij

Nieuws 185 x bekeken

'NVP klaagt over regels waar eigen handtekening onder staat'

Den Haag – Gert-Jan Oplaat, voorzitter van de Nederlandse Vakbond van Pluimveehouders (NVP), maakt zich druk om een regel, waar de handtekening van zijn eigen organisatie onder staat.

De NVP-voorzitter is geschrokken van de gevolgen van de aanvullende eisen die in Nederland zijn gesteld bij het Europese vleeskuikenbesluit. De extra eisen maken het mesten van overbodige haantjes financieel onaantrekkelijk. Oplaat zegt dat daardoor zestig miljoen eendagskuikens in de versnipperaar terecht komen.

Een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zegt desgevraagd in een reactie dat de opmerkingen van Oplaat voor zijn eigen rekening komen, ”maar we merken wel op dat de NVP haar eigen handtekening heeft gezet onder de regels die ze nu bestrijdt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.