Pluimveehouderij

Nieuws

NOP stapt uit overleg Vleeskuikenrichtlijn

Omdat volgens de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders (NOP) het ministerie van landbouw zich niet houdt aan de in de Stuurgroep Vleeskuikenrichtlijn in gemaakte afspraken, stapt de NOP uit de Stuurgroep.

In de stuurgroep, waarin het ministerie van ELI, het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE), NOP en de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi) samenwerken, was eind januari vastgelegd dat er nader onderzoek zou komen naar de korting van 1,7 procent op het hokoppervlak. Dit omdat daar in de EU-landen verschillend mee wordt omgegaan. In de brief die van staatssecretaris Bleker 11 februari aan de Tweede Kamer stuurde, wordt daarnaar op geen enkele wijze gerefereerd.

NOP-voorzitter Wolleswinkel voelt zich daarom geschoffeerd. "Ik voel me niet serieus genomen'', aldus Wolleswinkel. "Juist vanwege de gevoeligheid van dit onderdeel van de invoering van het Vleeskuikenbesluit heb ik geen enkel begrip voor de wijze van formuleren in de brief van de staatssecretaris.'' Daarom is hij donderdag 17 februari uit het overleg gestapt. "Pas als er weer onderdelen van het ook door ons ondertekende Afsprakenkader aan de orde zijn, zijn wij bereid vervolgoverleg binnen de Stuurgroep te overwegen.''

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) stapte eerder al uit het overleg.

Of registreer je om te kunnen reageren.