Pluimveehouderij

Nieuws

IKB EI wil een betere borging van leghennenvoer

Barneveld – De Stichting IKB Ei wil dat mengvoerbedrijven hun leghennenvoer in de toekomst beter borgen.

Hun GMP+-erkenning is daarvoor niet geschikt. Dat meldde Jan Willem Lagerwij, voorzitter van de kring leghennenhouders, gisterochtend op de openbare bestuursvergadering van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).
IKB Ei wil dat Nederlandse mengvoerbedrijven verplicht aan IKB-eisen gaan voldoen. Daarover is de Stichting in gesprek met enkele grote Nederlandse mengvoerfabrikanten. Aanleiding voor de gesprekken is het recente dioxineschandaal in Duitsland. De Duitse voerfabrikant, die het voer met dioxine op de markt bracht, was GMP+-erkend.
PPE-bestuurder Jan Odink is als voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie ook voor strenge eisen ten opzichte van mengvoerfabrikanten. ”De prijzen van pluimveevlees zijn door de Duitse dioxine-affaire net zo hard onderuit gegaan als de eierprijzen. IKB Kip moet zich daarom aansluiten bij de eisen van IKB Ei,” stelt hij. Odink maakt zich grote zorgen over de controle en sanctionering bij mengvoerbedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.