Pluimveehouderij

Nieuws 196 x bekeken

Duitse pluimveevleesproductie groeide explosief in eerste decennium

Wiesbaden – De vleeskuikenverwerking in Duitsland is de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld, volgens het Statistische Bundesamt Ook vorig jaar was wederom sprake van groei: plus 7 procent ten opzichte van 2009.

Het productievolume kwam daarmee op bijna 803.000 ton kippenvlees. Voor de eerste keer werd door de statistici ook het aantal geslachte kuikens geïnventariseerd. Het blijkt te gaan om ruim 591 miljoen dieren met een gemiddeld slachtgewicht van 1,4 kilo.

Ook de kalkoenenverwerking groeide vorig jaar, in dit geval met 9 procent naar tegen de 478.500 ton. Aan de haak kwamen 38,16 miljoen dieren met een gemiddeld slachtgewicht van 12,5 kilo. In het afgelopen eerste decennium als geheel was sprake van een groei met 65 procent.
Bij de verwerking van eenden deed zich sinds 2000 ook bijna een verdubbeling voor. In 2010 belandde de productie op ruim 61.300 ton ofwel 28,8 miljoen dieren. Vorig jaar leverde deze slachterijbedrijvigheid desondanks 2 procent in.

In totaal groeide de Duitse pluimveevleesproductie afgelopen jaar in vergelijking met 2009 met 7 procent naar 1,38 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.