Pluimveehouderij

Nieuws

Britse eierproductie 10 procent hoger

Londen – Britse eierverpakkers hebben afgelopen jaar ruim 27 miljoen dozen verwerkt.

Dat is bijna 2,4 miljoen dozen ofwel precies 10 procent meer dan in het voorafgaande jaar.

Dat blijkt uit een statistisch jaaroverzicht van het plattelandsministerie Defra. Ruim 13,5 miljoen dozen waren afkomstig uit legbatterijen terwijl het bij bijna 11,3 miljoen dozen ging om scharreleieren. De overgrote meerderheid van de eieren, bijna 90 procent, valt in de categorie groot of middel. Het overzicht geeft verder aan dat de gemiddelde producentenprijs vorig jaar met 3,5 procent daalde naar 70,1 pence (82 cent) per dozijn eieren.

Verder vermeldt Defra dat Groot-Brittannië in de eerste elf maanden van 2010 ruim 3,9 miljoen dozen eieren heeft ingevoerd, 6,2 procent minder dan in het voorafgaande jaar. Aan de andere kant nam de Britse eieruitvoer met 47 procent toe naar 520.000 dozen.

Of registreer je om te kunnen reageren.