Pluimveehouderij

Nieuws

Duitsers eens over noodzaak reductie antibiotica vleeskuikens

Berlijn - De Duitse boerenorganisatie Bauernverband (DBV) en de Duitse pluimveehouderijfederatie ZDG (Zentralverband der Deutschen Geflügelwirtschaft) zijn het erover eens dat er in de vleeskuikenproductie te veel antibiotica wordt ingezet.

Dat blijkt uit een verklaring die de beide organisaties hebben uitgegeven na een gezamenlijke vergadering. ”Bij ZDG en DBV bestaat er overeenstemming over dat voortaan duidelijk meer productie-cyclussen volledig antibioticavrij moeten zijn”, zo staat in de verklaring. Daaraan wordt toegevoegd: ”Alleen zo kan de goede reputatie van de binnenlandse vleesproductie bij de consument overeind worden gehouden.”

Wel wordt benadrukt dat zieke dieren met antibiotica moeten kunnen worden behandeld, omdat anders conflicten ontstaan met de welzijnswetgeving, maar de bestaande minimaliseringsstrategie zal worden geïntensiveerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.