Pluimveehouderij

Nieuws

Coop beraadt zich op uitspraak RCC

Arnhem – Supermarktorganisatie Coop in Arnhem weet nog niet hoe zij zal reageren op de uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC) over de Weelder Kip.

Dat meldt commercieel directeur Gerard Koning van Coop. De RCC deed Coop de aanbeveling om de Weelder Kip niet meer als diervriendelijk en duurzaam aan te prijzen. Dit omdat de omstandigheden waaronder de kip wordt geproduceerd, niet diervriendelijk genoeg zijn voor een ster van de Dierenbescherming.

Koning zegt teleurgesteld te zijn over de uitspraak en de uitspraak te willen respecteren. Hij zegt alle mogelijkheden te willen bekijken en daarvoor ruim de tijd te willen nemen.

De Weelder Kip ligt naast Coop ook onder die naam in de supermarkten van Dirk van den Broek en Digros. C1000 verkoopt de kip onder naam ’Onze kip’.

De kip wordt aan de betreffende supermarkten geleverd door Interchicken in Bodegraven, die de geslachte dieren betrekt van Esbro in Doetinchem. Directeur Edward Windhorst van Interchicken betreurt de uitspraak van de RCC. ”Wij hebben gedegen onderzoek gedaan en ook gekeken naar wat de consument extra wil betalen. We voeren een politiek van kleine stappen en sluiten niet uit dat op termijn de uitloop ook voor de Weelder kip een onderdeel wordt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.