Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Britse dierenbescherming laakt verrijkte kooien

Londen – De Britse dierenbescherming laakt de nieuwe productiemethoden voor eieren die op 1 januari juist om welzijnsredenen in de EU verplicht worden.

De RSPCA spreekt van 'batterijkooien' en stelt dat die wreed zijn omdat ze de dieren belemmeren om hun natuurlijke gedrag te vertonen.

”Vanaf 1 januari zijn de ouderwetse legbatterijen verboden. Het blijft echter volstrekt legaal om zogenaamde verrijkte kooien te gebruiken. De RSPCA voert al dertig jaar campagne tegen alle legbatterijen en zal daar nu ook niet mee stoppen”, verklaart de organisatie.

Tegelijkertijd werden ook de resultaten van een eigen opinie-onderzoek van de RSPCA openbaar gemaakt. Daaruit blijkt dat 88 procent van de Britten nog nooit heeft gehoord van de nieuwe welzijnsregels. Bijna één op de vijf denkt dat nu alle legbatterijen verboden worden terwijl een kwart van alle Britten veronderstelt dat alle kippen nu als scharreldier gehouden worden.

”Ondanks de nieuwe regels worden hennen nog steeds in wrede kooien gehouden. Als je daar tegen bent, maakt dan een goed voornemen om in het nieuwe jaar alleen nog scharreleieren te kopen.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    Uit het onderzoek komt goed naar voren dat de consument het voor 88% niks intreseerd in welk hok die kip heeft gezeten en moet de hele sector naar 12% van die rspca luisteren en zo stom zijn de boeren ook nog dat ze dat doen DEMOCRATISCH

Of registreer je om te kunnen reageren.