Pluimveehouderij

Nieuws 238 x bekeken 2 reacties

Wales gaat eier-importeurs controleren

Cardiff - De landsregering van Wales heeft de landbouwkundige inspectiedienst AHVLA gevraagd bedrijven die eieren invoeren vanaf 1 januari scherp te controleren op het verhandelen van illegale eieren uit andere EU-landen.

In Wales staan alles bij elkaar vijf bedrijven geregistreerd die vergunning hebben om eieren rechtstreeks uit andere EU-landen in te voeren. "De inspecteurs zullen deze bedrijven normaal bezoeken maar hun focus verleggen en specifiek gaan controleren of de eieren afkomstig zijn uit legbatterijen of niet. Als ze eieren aantreffen waarvan verdacht wordt dat ze niet aan de EU-wetgeving voldoen, dan worden die geblokkeerd om een verder onderzoek in te stellen," aldus de regionale staatssecretaris voor landbouw Alun Davies.

Volgens de bewindsman hebben eierproducenten in Wales veel geld geïnvesteerd om te zorgen dat ze aan het verbod op legbatterijen voldoen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Hallo Meneer Bleker, leuk voorbeeld hoe het moet,toch? Kunnen de mensen van de CPE zich richten op de handelaren.
    Laat je spierballen is zien in plaats van flauwe grapjes!!!!

  • no-profile-image

    Ook op "legale" eieren uit een kolonie staat gewoon een code 3.

Of registreer je om te kunnen reageren.