Pluimveehouderij

Nieuws

VS haalt besmette kippenlevers terug

New York - Het Amerikaanse bedrijf Schreiber Processing Corporation haalt een onbekend aantal kippenlevers uit de handel die gelinkt zijn met 56 salmonellabesmettingen in zes staten.

Twaalf mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen. Dit meldt het Amerikaanse ministerie van landbouw en het centrum voor ziektecontrole (CDC). De reeks voedselbesmettingen zijn ontstaan na het eten van kippenlevers, verkocht in winkels van MealMart. Dit product is gedeeltelijk gekookt maar moet door de consument nog verder gekookt worden. De mensen die ziek zijn geworden hebben de levers rechtstreeks uit de verpakking gegeten in de veronderstelling dat het een kant en klaar product was.

De salmonella-uitbraak is van het type salmonella enterica serotype Heidelberg. Dit serotype komt niet overeen met een eerdere uitbraak dit jaar van salmonella in gemalen kalkoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.