Pluimveehouderij

Nieuws

NVP: pluimveesector kan af van productierechten in 2015

Barneveld – De pluimveesector moet vanaf 2015 kunnen ondernemen met randvoorwaarden, maar zonder pluimveerechten.

Deze mening verkondigt Gert-Jan Oplaat, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouderij (NVP) tijdens de Agrifirm-studiemiddagen van 29 en 30 november waar hij spreker is. Oplaat vindt dat de pluimveesector moet worden ontkoppeld van de varkenssector in het mestbeleid, als zou blijken dat de varkenssector in 2015 de doelstellingen van het mestbeleid niet kan waarmaken.

Oplaat wijst er in zijn betoog op dat de pluimveesector op het gebied van fosfaatbenutting grote stappen heft gezet. De DEP-verbrandingscentrale in Moerdijk draait al enkele jaren op een groot deel van de Nederlandse pluimveemest, en veel stapelbare droge pluimveemest wordt geëxporteerd. Pluimveehouders kunnen door goede afspraken te maken dan ook voldoen aan de eis die nodig is om de dierrechten af te schaffen, meent Oplaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.