Pluimveehouderij

Nieuws

Frankrijk blijft grootste EU producent pluimveevlees

Doetinchem – Duitsland, Estland en Slovenië zijn de afgelopen twee jaar het hardst gestegen in de productie van pluimveevlees. In volume blijft Frankrijk echter koploper. Dit meldt Eurostat.

Frankrijk heeft vorig jaar 1,7 miljoen ton pluimveevlees geproduceerd. Dit is 14 procent van het totale volume pluimveevlees in de EU, gevolgd door Engeland (13 procent), Duitsland (11 procent) en Spanje en Polen (beide 11 procent). In vergelijking met cijfers uit 2008 laten Estland en Slovenië de grootse stijging zien (beide plus 23,1 procent naar respectievelijk 16.000 en 61.000 ton). Duitsland heeft vorig jaar 15,8 procent meer pluimvee geslacht en komt uit op 1,38 miljoen ton in 2010.

In Tsjechië, Hongarije, Finland, Cyprus en Malta is vorig jaar minder pluimvee geslacht. In Nederland werd vorig jaar 799.000 ton pluimveevlees geproduceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.