Pluimveehouderij

Nieuws 588 x bekeken

Europese export kippenvlees en eieren gegroeid

Brussel – De Europese export van pluimveevlees over de periode januari tot en met september is 15,2 procent groter dan vorig jaar over dezelfde periode.

Dat blijkt uit de gegevens van de Europese Unie die naar buiten zijn gebracht in het Beheerscomité. De eierexport van de Europese Unie ligt bijna 30 procent boven het niveau van vorig jaar over deze periode.

Tot en met september ging er 1.034.373 ton pluimveevlees naar derde landen. De grootste afnemer is Hong Kong. Dat land is goed voor 14 procent van de totale export. De export naar dat land groeide met 40 procent.

Saoedi Arabië is de op een na grootste afnemer. Het land kocht 112.266 ton vlees, 38 procent meer dan vorig jaar.

De export naar Rusland staat flink onder druk. In 2010 was dit land nog goed voor ruim 19,4 procent van de export. Uit de jongste cijfers van de EU blijkt dat de export naar Rusland met 54 procent is gedaald. Rusland wil binnen enkele jaren zelfvoorzienend zijn voor pluimveevlees en brengt de importquota terug. Rusland heeft de importquota voor pluimveevlees dit jaar met de helft teruggebracht.

De Europese Unie heeft 164.064 ton eieren geëxporteerd, bijna 30 procent meer dan vorig jaar over deze periode. De grootste afnemer is Japan dat goed is voor 32 procent van de export. Het land kocht 52.458 ton eieren van de Europese Unie, 35 procent meer dan vorig jaar.

Zwitserland is de op een na grootste afnemer. Daar ging 31.557 ton eieren heen. Het land nam 8 procent minder af dan vorig jaar over deze periode.

De export naar Rusland is 11 procent groter dan vorig jaar over deze periode. Het land is goed voor 2 procent van de export en nam tot en met september 3.430 ton vlees af.

Of registreer je om te kunnen reageren.