Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Duitse legsector wil actie tegen import batterij-eieren

Berlijn – De Duitse legsector gaat actievoeren om de consument attent te maken op de problematiek rond het op 1 januari ingaande EU-wijde batterijverbod.

”We moeten de consumenten klip en klaar zeggen dat de politiek hen in januari illegale eieren wil voorzetten”, zegt voorzitter Bernd Diekmann van Bundesverband Deutsches Ei (BDE), de leghennenhouderijsectie van pluimveehouderijfederatie ZDG.

De BDE onderstreept dat het van landbouwminister Aigner verwacht dat zij zorgt voor een importverbod voor eieren uit legbatterijen. ”Deze mogen in Duitsland niet op de markt worden gebracht – niet als tafelei en niet als verwerkt product,” meent Diekmann.

Het BDE vindt daarom dat de herkomstaanduidingsplicht moet worden uitgebreid. Niet alleen tafeleieren moeten een stempel krijgen waaruit opgemaakt kan worden hoe en waar ze zijn geproduceerd, maar ook eiproducten als gepasteuriseerde vloeibaar verpakte eieren of bestanddelen daarvan.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jochum

    De Duitse kippen leggen sinds 1 januari 2010 hun eieren niet meer in een legbatterij. Dat was twee jaar eerder dan door de EU afgesproken datum.
    Ik kan ze begrijpen dat ze dan teleurgesteld zijn dat een afspraak van 1999 door andere landen nog eens verschoven wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.