Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Derde Rondeelstal in Ewijk

Eersel – De bouw ven de derde Rondeelstal voor legpluimvee in Nederland is van start gegaan.

De derde stal komt in de Gelderse plaats Ewijk. Dit heeft Rondeel BV, een dochterorganisatie van de Venco Groep, bekendgemaakt.

Eigenaar van de nieuwe Rondeelstal wordt Willy Derks uit Beuningen. De stal zal worden beheerd door Jan en Heleen van Wijk uit Ewijk. De verwachting is dat deze derde stal in maart volgend jaar wordt geopend.

Volgens Rondeeldirecteur Ruud Zanders is de kans groot dat de vierde Rondeelstal in de buurt van Venray komt. ”We zitten daar in het vergunningentraject. Ik verwacht dat dit binnen enkele maanden is afgerond.

Zanders toont zich tevreden over de productie en de afzet van de eieren. Elke Rondeelstal is goed voor zo’n 150.000 eieren per week. De eieren worden afgezet via Albert Heijn en via regionale afzetkanalen. Ook heeft Rondeel sinds augustus een afzetkanaal in Duitsland. De eieren liggen in de schappen van supermarktketen Kaiser’s Tengelmann in de omgeving van München.

Rondeel zoekt verder in samenwerking met verschillende dierenbeschermingsorganisaties en supermarktketens in het buitenland nieuwe mogelijkheden om het Rondeelconcept geïntroduceerd te krijgen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ron

    Leuk die rondeel! Ik gun iedereen het beste en het is een super goed initiatief voor de hele pluimveesector, echter als er van twee stallen nu al eieren naar de buurt van Munchen moeten worden vervoerd vraag ik me af hoe groot die markt voor Rondeel eieren dan wel NIET is?

  • Derksfourage

    De markt van rondeel eieren in Nederland is groot genoeg ! de eieren zijn wekelijks uitverkocht bij alle vestigingen van de AH. En wanneer er mogelijkheden zijn tot uitbreiding in Duitsland , waarom niet ?

Of registreer je om te kunnen reageren.